Colvita - kolagen dla Twojego wnętrza
2019-11-30 13:29:24
Colvita zawiera NATURALNY, AKTYWNY BILOGICZNIE KOLAGEN rybi.
Jest on najbardziej zbliżony strukturą do kolagenu ludzkiego. Colvita ma postać suchej masy, która została uzyskana drogą liofilizacji czyli w dużym uproszczeniu – wymrażania (podobnie jak żywność dla kosmonautów, himalaistów). Dzięki temu jest lekki i pełnowartościowy. Tak pozyskane białko nie utraci swoich właściwości przez dziesiątki lat (bez użycia żadnych konserwantów!), o ile zapewni mu się suche środowisko.
Jest to kolagen wyjątkowy. Pozyskuje się go wyłącznie w Polsce, metodą chronioną patentem nr 206813
Liofilizat kolagenu, oprócz tego, że dodawany do kremów, maseczek i balsamów daje niezwykłe efekty; to również skutecznie wspiera regenerację stawów, bo dostarcza "surowca" do obudowy chrząstki i mazi stawowej, znakomicie sprawdza się w opatrunkach, przy oparzeniach i krwotokach, znacznie przyspiesza efekt zabliźniania po wszelkich urazach zewnętrznych. Działa również przeciwzapalnie.
Kapsułka COLVITY to uderzeniowa dawka tegoż właśnie suchego kolagenu, niezwykle łatwo przyswajalnych peptydów.
Zagęszcza skórę, poprawia strukturę tkanki łącznej, stymuluje fibroblasty i korneocyty, a także chondrocyty – komórki wytwarzające kolagen w kościach.
A to oznacza: spłycone zmarszczki, bardziej jędrną i elastyczną skórę, lepszą kondycję stawów (stopniowo uzupełniana jest maź stawowa), mocniejsze kości.
COLVITA to prekursorski nutrikosmetyk, jest suplementem diety i odżywką proteinową w jednym.
Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się nad suplementacją kolagenem to weźcie pod uwagę, że kolagen kolagenowi nierówny! O tym piszę TUTAJ
Mówiąc w wielkim uproszczeniu – zawartość „kolagenu w kolagenie” i jego przyswajalność w COLVICIE jest kilkadziesiąt razy większa niż w popularnych na rynku hydrolizatach, które są źródłem białka i aminokwasów, ale niestety bardzo niskiej jakości.
==================================================================================================
Kolejnym, bardzo ważnym składnikiem Colvity jest...
WITAMINA E, którą już dawno nazwano „eliksirem młodości”, bo dodaje żywotności, witalności, energii i chęci do życia.
- chroni przed działaniem wolnych rodników czyli aktywnych cząsteczek tlenu, które atakują wszystkie składniki żywych tkanek. Dzięki witaminie E są one neutralizowane i wydalane wraz z moczem.
- chroni krwinki czerwone spowalniając ich „starzenie”, dzięki czemu wspomaga proces oddychania komórek i wydolność mięśni - bezcenne szczególnie dla sportowców
- pobudza produkcje substancji przeciwzakrzepowych zmniejszając ryzyko schorzeń naczyń krwionośnych
- zwiększa odporność, dzięki czemu organizm jest mniej skłonny do zakażeń i przewlekłych schorzeń (w tym nowotworów)
- likwiduje też nocne skurcze w łydkach spowodowane słabym krążeniem poniżej kolan.
- pomaga Paniom przy przetrwaniu menopauzy, bo ratuje przed uderzeniami gorąca i stanami niepokoju
- jest też ważna dla Panów do prawidłowej produkcji spermy - niedobór vit E może prowadzić do bezpłodności
- zapobiega powstawaniu i pomaga w likwidacji tzw „plam starczych”, czyli przebarwień skórnych będących grudkami tłuszczu utlenionymi przez wolne rodniki.
Witamina E w COLVICIE to postać najbardziej aktywna z możliwych do otrzymania we współczesnej biochemii, no bo.... skoro jest dla nas tak ważna to zależy nam, aby była najlepsza!
===================================================================================================
Ostatni "bohater" w składzie COLVITY to ALGI MORSKIE.
Algi to przysmak Japończyków – aż 10% ich pożywienia to algi.
Efekt takiego odżywiania jest fantastyczny!!! Odsetek zgonów na raka w Japonii jest najniższy na świecie a umieralność kobiet na raka piersi jest dwukrotnie niższa od średniej światowej….
Tak, tak ... algi mają działanie antynowotworowe – dowiodły tego badania w klinikach Osaki i Kioto.
Krasnorosty atlantyckie zawierają:
- więcej witaminy C niż owoce cytrusowe,
- dziesięciokrotnie więcej wapnia niż mleko.
- cztery razy więcej żelaza niż wołowina.
W morszczynie pęcherzykowatym znajdziemy:
- białko i to w ilościach, jakich nie powstydziłyby się rośliny strączkowe.
- wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod
- witaminy z grupy A, B, C, E i K.
- węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne
i wiele, wiele innych potrzebnych nam składników
Co dobrego „robią” dla nas algi?
Ogrom dobra! Nie sposób wymienić całej listy – wyliczę tylko niektóre ich „zasługi”:
- przyspieszają przemianę materii, obniżają poziom cholesterolu, przyspieszają rozpad tłuszczu
- zwiększają odporność organizmu
- leczą niedoczynność tarczycy
- poprawiają krążenie
- usuwają obrzęki i opuchlizny
- detoksykują
- wspomagają leczenie nowotworów, włókniaków, choroby wieńcowej, marskości wątroby
- dzięki cynkowi działają przeciwzapalnie i bakteriobójczo
- poprawiają ukrwienie skóry i jej elastyczność
- zwężają naczynka i leczą rumień
- stymulują syntezę kolagenu, szczególnie typu I i III
- poprawiają wzrok
Algi w COLVICIE zbierane są ze specjalnie wybranych miejsc, w określonej porze roku, przy właściwej pogodzie, a nawet w odpowiedniej fazie księżyca.
Suszone są wyłącznie na słońcu. Do uzyskania 1kg proszku z alg zużywa się 25-35kg świeżych alg.
==========================================================================================
Jak widzicie COLVITA to gigantyczny, dobroczynny zastrzyk dla naszego zdrowia, samopoczucia i urody. Jej skład jest niezwykle bogaty i podany jest w formie zapewniającej najwyższą przyswajalność.
WAŻNE! Za syntezę kolagenu odpowiada Witamina C, zatem bardzo ważne jest aby przyjmować kolagen wraz z witaminą C.